Fresh start

start-over-01

bron: mypinkvisions.com

2013 is een nieuw jaar. Of het nou over een nieuw schooljaar gaat of je fris wilt beginnen nadat het uit is gegaan tussen je vriend en jou. Het is de perfecte tijd voor een frisse start. Ik weet hoe moeilijk het kan zijn wanneer je opnieuw wilt beginnen. Daarom zijn hier een paar tips om jullie te helpen bij een nieuw begin.

let_it_go_by_miaboas-d4dwibu
Laat het gaan.
Je kunt niet opnieuw beginnen wanneer bijna alles om jou heen je herinnerd aan jou verleden of een akelig moment. Wanneer het net uit is met je vriend kun je niet verder gaan met je eigen leven wanneer sommige dingen om jou heen aan hem doet denken. Doe ze weg! Denk bijvoorbeeld aan kleding die je aan goede doelen kunt geven of knuffels die naar een kringloopwinkel kunnen. Ik kan je niet beloven dat het makkelijk zal gaan. Maar het is wel een stapje verder. Je verhelpt niet alleen dat akelige gevoel wanneer je het ziet maar denk na aan de mensen die het juist kunnen gebruiken. Er is een Engels gezegde dat luidt: ‘Pictures never change, even when the people in them do’. Doe je foto’s ook weg. Je helpt jezelf niet wanneer je ze rond hebt slingeren, verwijder ze ook online. Doe ze weg en kijk niet meer terug. Je bent er 1 klik vandaan.

forgive-karma
Vergeven.
Wanneer iemand jou pijn doet is vergeven de beste manier van helen. Ik weet als geen ander hoe moeilijk het is om iemand te vergeven. Sommige mensen zien het als een teken van zwakte. Maar zelfs op de momenten dat het heel moeilijk kan zijn, gaat het jou ook helpen vergeten van alles. Het betekend dat jij jou gevoelens en degene de baas bent. Hou niet vast aan je verleden want het zal je alleen maar meer pijn doen. Steek een kaars aan en schrijf een brief aan jezelf over wat jij te zeggen hebt over degene of wat jij ook maar wilt schrijven en brand het langzaam en voorzichtig weg. Het klinkt een beetje spiritueel maar het helpt jou wel om het nog beter los te laten. Twijfel nooit. Wanneer je een ruzie hebt gehad met je vriendin of je moeder zou ik ze gelijk bellen om het uit te praten. Nee, het is geen teken van kwakte maar een teken van vooruit denken. Je weet maar nooit wat er in de toekomst zal gebeuren. Het is nooit te laat om opnieuw te beginnen.

tumblr_m7uxidoIZu1r2tl99o1_500
Verander jouw kamer.
Het kan zijn nieuwe meubelen, een nieuw kleurtje of wat leuke accessoires toevoegen. Ik zou aanraden om je bed te veranderen. Het bed is een plek van rust en om je hoofd leeg te maken. Verander je dekens, kussens of koop misschien wel een heel nieuw bed! Zolang jij je er maar veilig en rustig bij voelt. Als je het leuk vindt kun je ook je kledingkast veranderen. De afgelopen dagen waren best koud en donker maar bedenk wel dat de zomer om het hoekje kijkt en op jou zit te wachten. Dus kijk rond naar leuke en fijne kleuren om te dragen in de zomer, zo heb je iets om naar uit te kijken. Naast je nieuwe kleding kun je ook denken aan een hele nieuwe look. Kijk naar tijdschriften, foto’s online of mensen op straat en bedenk jezelf eens wat leuk bij jou zou kunnen staan.

Een nieuwe start brengt veel voordelen met zich mee. Je leert nieuwe mensen kennen en ook een hele nieuwe jij. Maak jij een ‘fresh start’?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: